Kako postati vlasnik stana

WBE vam nudi više mogućnosti otplate stana.

Kod kupovine WBE stana nema nepredviđenih troškova, jer je ugovorom dogovorena cijena stana fiksna.

Svi stanovi kompleksa vile su 1/1 vlasništvo kupca, sa urednom dokumentacijom i vlasničkim listom, a bitno je napomenuti kako su svi stanovi hipotekarno neopterećeni, što Vam garantujemo listom C zemljišnoknjižnog izvadka – teretni list.

1. Gotovinsko plaćanje

Uz gotovnisku isplatu nudimo vam rabat od 5% do 15% vrijednosti stana, zavisno od visine odmah uplaćenog iznosa. U ovom slučaju odmah se sklapa kupoprodajni ugovor i u roku od nekoliko dana postajete vlasnik stana u posjedu 1/1.

2. Beskamatni WBE kredit

WBE kredit — 50% vrijednosti stana uplatite odmah, za preostalih 50% nudimo vam beskamatni WBE kredit do maksimalno 4 godine.

3. Bankovni kredit

Bankovni kredit — i u ovom slučaju Vi postajete vlasnik stana u posjedu 1/1, ali se u “C” listu zemljišnoknjižnog (ZK) izvatka upisuje hipoteka sve do momenta isplate posljednje rate kredita banci. Da li nekretnina koja Vam se sviđa može biti predmet hipoteke zavisi od banke. Ako je nekretnina uknjižena i posjeduje zemljišnoknjižni (ZK) izvadak* banka neće praviti problem, jer samo etažirani stanovi mogu poslužiti kao sredstvo osiguranja bankovnog kredita.

* Sastav zemljišnoknjižnog izvatka

  • lista "A" — treba biti upisana cijela nekretnina (zgrada) bez ikakvih zabilješki, te stan koji se kupuje.
  • lista "B" — treba biti upisan vlasnik stana, tj. onaj koji ga prodaje. Ako je navedeno više vlasnika morate voditi računa da od svih dobijete saglasnost za kupovinu stana, u suprotnom ćete se naći pred mnoštvom problema.
  • lista "C" (teretni list) — ovdje bi trebalo pisati da je stan bez tereta ili koje terete ima.